POLITYKA PRYWATNOŚCI

SPIS TREŚCI:
I. Wstęp – dane kontaktowe
II. Przepisy prawa o ochronie danych osobowych
III. Zasady przetwarzania Twoich danych osobowych
IV. Prawa Użytkowników w związku z przetwarzaniem danych osobowych
V. Bezpieczeństwo danych osobowych
VI. Jak przetwarzamy Twoje dane?
VII. Zgoda – cofnięcie zgody
VIII. Przechowywanie danych
IX. Udostępnianie danych innym podmiotom
X. Cookies
XI. Zmiany w Polityce
XII. Prawa autorskie
XIII. Cenniki

  1. Wstęp – dane kontaktowe

Niniejsza Polityka Prywatności zawiera informacje ogólne dotyczące używania (przetwarzania) przez SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o. danych osobowych obecnych oraz potencjalnych Klientów, w tym osób odwiedzających strony internetowe.

Szanujemy prywatność naszych Użytkowników w związku z czym udostępniamy niniejszą Politykę Prywatności, aby każdy Użytkownik wiedział w jakim zakresie jej/jego dane osobowe są przetwarzane, w tym mógł samodzielnie, świadomie i swobodnie decydować o tym, czy skorzysta z naszych serwisów.

W ramach niniejszej Polityki Prywatności postanowiliśmy opisać ogólnie w jaki sposób i w jakim zakresie zbieramy dane osobowe Użytkowników, do jakich celów wykorzystujemy te dane, komu je udostępniamy oraz jak je chronimy. W Polityce Prywatności Użytkownik znajdzie również informację o tym, jakie Użytkownikom przysługują prawa.

Polityka ma charakter ogólny i wybiórczo prezentuje niektóre tylko kwestie. Uszczegółowieniem niniejszej polityki są poszczególne regulaminy oraz klauzule informacje, które Użytkownik będzie otrzymywać w momencie zbierania od niego danych osobowych przy okazji poszczególnych usług, subskrypcji (newsletter), formularzy kontaktowych, konkursów, akcji promocyjnych, wydarzeń, itd. Podstawą wszelkich praw podmiotów danych i zasad ich przetwarzania jest wskazane niżej rozporządzenie ogólne RODO.

Dane kontaktowe:

SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o.  z siedzibą w Łodzi (93-231), ul. Dąbrowskiego 180/194 wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Łodzi-Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego nr KRS 0000050084, kapitał zakładowy wynosi 1 100 000 PLN i został opłacony w całości, NIP 7292409856, Regon 472276950,

Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych SCHAUMAPLAST-ORGANIKA SP. Z O.O. i  .:

E-mail: iod@schorg.pl
Adres: SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o. 93-231 Łódź, ul. Dąbrowskiego 180/194, z dopiskiem „IOD”.

  1. Przepisy prawa o ochronie danych osobowych

Polityka Prywatności odnosi się do następujących przepisów dot. ochrony danych osobowych:

  • ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych ( Dz. U. z 2016 roku, poz. 922) (obowiązująca do 25.05.2018 r.)
  • rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) ((Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) – zwane inaczej „RODO” ( stosowane od 25.05.2018 r. wraz z nowymi przepisami krajowymi)

III. Zasady przetwarzania Twoich danych osobowych

Doceniamy zaufanie, którym obdarzyli nas Użytkownicy. W ramach przetwarzania danych osobowych Użytkowników przykładamy wagę do tego, aby dane te były przetwarzane w sposób bezpieczny, rzetelny, zgodny z prawem oraz przejrzysty dla Użytkownika.

Poniżej przedstawiamy najważniejsze zasady, jakimi się kierujemy:

  • Zbieramy dane osobowe jedynie w minimalnym zakresie, niezbędnym do realizacji celów, dla których są zbierane.
  • Cele zbierania danych osobowych Użytkowników są jasno określone, mające oparcie w przepisach prawa – nie przetwarzamy danych w sposób niezgodny z tymi celami.
  • Dbamy o aktualność i poprawność danych osobowych Użytkowników i niezwłocznie reagujemy na każde wnioski o sprostowanie czy aktualizację danych.
  • Realizujemy prawo Użytkowników do dostępu do ich danych osobowych oraz ich poprawiania.
  • Realizujemy także prawa Użytkowników do usunięcia danych osobowych, wycofania zgody, ograniczenia przetwarzania, do przenoszenia danych, prawa wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, prawa do niepodlegania decyzji opartej wyłącznie na zautomatyzowanym przetwarzaniu danych, w tym profilowaniu.
  • Ograniczamy przechowywanie danych osobowych zgodnie z przepisami prawa, jedynie do okresu niezbędnego dla realizacji celów dla których są zbierane, chyba, że zachodzą zdarzenia mogące wydłużyć okres przechowywania danych.
  • Chronimy dane osobowe Użytkowników przed utratą, dostępem osób niepowołanych, przypadkową utratą lub zmianą oraz innymi bezprawnymi formami przetwarzania.
  • Jeżeli dane osobowe są udostępniane innym podmiotom, następuje to w sposób bezpieczny, umownie zabezpieczony oraz zgodny z obowiązującymi przepisami prawa.
  1. Prawa Użytkowników w związku z przetwarzaniem danych osobowych

Realizujemy prawa Użytkowników związane z przetwarzaniem ich danych osobowych. Prawa te wynikają z obowiązujących przepisów prawa w zakresie danych osobowych, w szczególności RODO (art. 16-21).

Użytkownik ma prawo do:

  • Wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie (patrz punkt VII poniżej)
  • Prawo dostępu do danych: masz prawo do otrzymania od nas potwierdzenia czy Twoje dane osobowe są przetwarzane i w jaki sposób.
  • Prawo do sprostowania nieaktualnych lub niedokładnych danych osobowych, a także prawo do ich uzupełnienia w przypadku, gdy są niekompletne.
  • Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeśli przetwarzamy dane osobowe w oparciu o nasz uzasadniony interes (np. cele analityczne, dowodowe, archiwizacyjne), wówczas w razie Twojego sprzeciwu, będziemy musieli zaprzestać przetwarzania Twoich danych , chyba, że wykażemy istnienie istotnych, uzasadnionych podstaw dla przetwarzania, które to obiektywnie powinny mieć pierwszeństwo nad Twoją niedogodnością lub polegają na obronie naszych roszczeń (np. w postępowaniu sądowym). Prawo sprzeciwu przysługuje także w przypadku, gdy przetwarzanie dotyczy marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, opartego na naszym prawnie uzasadnionym interesie, np. w związku z profilowaniem opartym o pliki cookies. W tym przypadku przetwarzanie danych osobowych w tym celu musi zostać natychmiast zaniechane.
  • Prawo do usunięcia danych osobowych przez nas.  („prawo do bycia zapomnianym”) polega co do zasady na żądaniu od administratora niezwłocznego usunięcia dotyczących jej danych osobowych.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych, co w wymiarze praktycznym może polegać na czasowym zablokowaniu dostępu użytkownikom do Twoich danych, czy przeniesieniu danych do innego systemu.
  • Prawo do przenoszenia danych: masz prawo do otrzymania kopii danych osobowych, które nam dostarczyłeś jeśli przetwarzanie odbywa się w oparciu o Twoją zgodę lub na podstawie umowy, oraz w sposób zautomatyzowany.
  • Prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego – Generalnego Inspektora Ochrony Danych (później do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

Wszelkie wnioski dotyczące przetwarzanych danych osobowych, w tym przysługujących Tobie praw, możesz przesłać mailowo na adres: iod@schorg.pl, lub pisemnie na adres SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o. 93-231 Łodzi, ul. Dąbrowskiego 180/194, z dopiskiem „IOD”. W przypadku wniosku o cofnięcie zgody zobacz także punkt VII poniżej.

Twoje wnioski zostaną spełnione bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w ciągu miesiąca po jego otrzymaniu. Termin ten może ulec przedłużeniu z uwagi na skomplikowany charakter żądania lub liczbę żądań, o kolejne dwa miesiące, o czym Ciebie poinformujemy. Do momentu realizacji wniosku może się jednak zdarzyć, że otrzymasz od nas informacje, z których zrezygnowałeś cofając zgodę.

  1. Bezpieczeństwo danych osobowych

Podejmujemy techniczne i organizacyjne środki służące ochronie danych osobowych przed bezprawnym czy nieautoryzowanym dostępem lub wykorzystaniem, jak również przed przypadkowym ich zniszczeniem, utratą lub naruszeniem integralności. Zasada zapewnienia bezpieczeństwa przyświecała nam podczas projektowania infrastruktury IT, projektowania standardów i praktyki biznesowej. Nasze procedury bezpieczeństwa obejmują w szczególności: zabezpieczenie dostępu, system kopii zapasowych, monitowanie, przegląd i utrzymanie, zarządzanie incydentami bezpieczeństwa.

W ramach zapewniania bezpieczeństwa przetwarzanych danych osobowych zobowiązujemy się do uwzględnienia:

  1. a) poufności – będziemy chronić dane przed przypadkowym ujawnieniem osobom trzecim,
    b) integralności – będziemy chronić dane przed nieuprawnioną modyfikacją,
    c) dostępności – będziemy zapewniać dostęp upoważnionych osób do Twoich danych, jeżeli wystąpi taka potrzeba.

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane przez osoby trzecie jedynie w przypadku, gdy taki podmiot zobowiąże się do zapewnienia właściwych technicznych i organizacyjnych środków gwarantujących zapewnienie bezpieczeństwa przetwarzania danych osobowych, jak również do zachowania poufności tych danych. Każdy pracownik SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o.  mający dostęp do danych osobowych dysponuje odpowiednim upoważnieniem i jest zobowiązany do zachowania poufności.

  1. Jak przetwarzamy Twoje dane?

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy dane Użytkowników?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe wyłącznie w określonych, jednoznacznych i zgodnych z prawem celach. Nie będziemy przetwarzać Twoich danych w sposób niezgodny z tymi celami.

O tym, jaki jest cel i podstawa prawna przetwarzania danych osobowych, każdorazowo poinformujemy Użytkownika w ramach osobnego komunikatu np. na stronie internetowej, na piśmie etc. w ramach realizacji obowiązku informacyjnego.

Sposób zbierania danych

Twoje dane osobowe mogą pochodzić z wielu źródeł, w tym na podstawie Twojej zgody, z firm w ramach SCHAUMAPLAST-ORGANIKA Sp. z o.o. , z naszych stron internetowych w formie poprzez np. formularze kontaktowe, mediów społecznościowych, infolinii. Niezależnie, w związku z korzystaniem przez Ciebie z naszych stron internetowych gromadzących także dane zawarte w logach systemowych (więcej w punkcie XII).

Jakie dane możemy przetwarzać?

Dane osobowe, o których piszemy, mogą obejmować twoje dane identyfikacyjne np. imię, nazwisko, dane kontaktowe: np. numer telefonu, adres email, dane lokalizacyjne, dane dot. Twoich zamówień, zleceń, reklamacji. Za każdym razem będziemy określać i przetwarzać tylko niezbędny zakres danych. W przypadku podawania przez Ciebie danych kontaktowych, wystarczy, że podasz nam tylko jedną z dwóch dostępnych: numer telefonu albo adres email.

W ramach prowadzonych przez nas różnych serwisów internetowych możemy zbierać różne dane osobowe, których podanie jest dobrowolne, lecz często niezbędne żeby obsłużyć Twoje zamówienie lub zapytanie. Jeśli nie chcesz podać danych poprzez formularze internetowe, zawsze możesz skontaktować się osobiście z naszymi Pracownikami.

VII. Zgoda – cofnięcie zgody

W relacji z Użytkownikiem, także w ramach usług oferowanych za pośrednictwem strony internetowej, Użytkownik może być poproszony o wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, w tym na marketing elektroniczny, jeśli to właśnie Twoja zgoda może stanowić właściwą podstawę prawną dla przetwarzania przez nas danych osobowych. Nie wymagają wyrażenia zgody w sytuacji, gdy nie jest to niezbędne w konkretnym przypadku (chociaż obowiązek uzyskania zgody może wynikać z innych przepisów prawa, np. zgoda na marketing telefoniczny lub elektroniczny).

Wycofanie zgody nie wiąże się z żadnymi negatywnymi konsekwencjami czy nieprzyjemnościami – musisz jednak wiedzieć, że jej wycofanie może pociągać za sobą brak możliwości korzystania z takich usług jak przykładowo otrzymywanie newslettera, otrzymywanie zaproszeń na wydarzenia, dla których świadczenia przepisy prawa wymagają od nas uzyskania Twojej zgody.

Pamiętaj, że cofnięcie zgody pozostaje bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Twoich danych, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Twój wniosek zostanie rozpatrzony niezwłocznie. Po zrealizowaniu wniosku zaprzestaniemy przetwarzać Twoje dane w celu marketingowym, w tym także w celu otrzymywania informacji marketingowych i handlowych drogą elektroniczną oraz poprzez telefon. Do momentu realizacji wniosku może się jednak zdarzyć, że otrzymasz, od nas informacje, z których zrezygnowałeś cofając zgodę. Jeżeli posiadamy Twoje dane na potrzeby realizacji innych celów (np. realizacji umowy, usługi, wykazania dowodów, dochodzenia roszczeń), to możemy je nadal w tych celach przetwarzać na innej podstawie prawnej.

VIII. Przechowywanie danych

Przechowujemy  dane osobowe przez okres niezbędny do realizacji celów, o których Użytkownik został poinformowany. Okres przechowywania danych osobowych jest ustalony w ścisłej zgodności z obowiązującymi przepisami prawa. Użytkownik ma prawo do uzyskania od nas informacji jaki jest prawdopodobny czas przechowywania Twoich danych osobowych.

  1. Udostępnianie danych innym podmiotom

Za zgodą Użytkownika w zależności od celu przetwarzania danych, oraz treści zgody na przetwarzanie i udostępnienie, Twoje dane osobowe mogą być udostępnione podmiotom wskazanym w zgodach.

Możemy udostępnić Twoje dane podmiotom przetwarzającym – firmom świadczącym usługi na nasze zlecenie, którym zlecimy czynności wymagające przetwarzania danych, w szczególności w zakresie usług IT, usług marketingowych (m.in. agencje marketingowe).

W zakresie celu marketingowego odbiorcami Twoich danych osobowych jako podmiotu przetwarzającego mogą być firmy wchodzące w skład GK Organika  lub działające na nasze zlecenie i w naszym imieniu.

Wskazujemy, że w przypadku gdy odbiorcy danych będą samodzielnie i w imieniu własnym zbierać dane osobowe od Użytkownika i np. oferować produkty i usługi za pośrednictwem własnych kanałów, są wówczas odrębnymi administratorami danych, i w tym zakresie ponoszą swoją własną odpowiedzialność za przetwarzania takich danych osobowych, nie podlegając warunkom naszej Polityki.

  1. Cookies

W związku z korzystaniem przez Ciebie z naszych stron internetowych gromadzimy także dane zawarte w logach systemowych. Wykorzystujemy je przede wszystkich w celach technicznych związanych z administracją naszych serwerów. Ponadto korzystamy z tych informacji na potrzeby związane ze zbieraniem statystycznych informacji demograficznych. Prowadzone statystyki pozwalają nam przede wszystkim na analizę korzystania z funkcjonalności dostarczanych przez strony www. W logach systemowych gromadzone są informacje o adresach IP (numer interfejsu sieciowego), jednakże dane te nie pozwalają nam na jednoznaczne zidentyfikowanie użytkownika (wskazanie konkretnej osoby fizycznej korzystającej z komputera czy innego urządzenia podłączonego do Internetu).

Cookies

Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez portal i zapisywane na komputerze Użytkownika (bądź innym urządzeniu, z którego korzysta). Nie używamy cookies do gromadzenia danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko lub adres e-mail.

Portal wykorzystuje pliki cookies w celu rozpoznawania osobistych preferencji Użytkownika. Innymi słowy stosowane przez strony internetowe pliki cookies pozwalają na rozpoznanie komputera Użytkownika w czasie kolejnej wizyty w portalu i mają jedynie ułatwiać korzystanie z portalu .

Profilowanie

W ramach przetwarzania danych osobowych Użytkowników możemy dokonywać profilowania:

  1. a) opartego o zgodę Użytkownika – w celu dobierania ofert produktów i usług pod kątem potrzeb danego Użytkownika (w tym także z wykorzystaniem procesów automatycznych, polegającego na zestawianiu Twoich danych w zakresie udzielonej zgody, pochodzących z różnych źródeł i przypisanego na tej podstawie profilu, którego konsekwencją jest dobranie i przedstawienie Tobie reklam lub ofert odpowiadających Twojemu profilowi;
    b) bez zgody, w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes w zakresie przetwarzanych plików cookies, w celu dostosowywania treści oraz komunikatów marketingowych wyświetlanych na naszych stronach oraz na innych odwiedzanych przez Ciebie stronach, na podstawie takich danych jak: odwiedziny na stronach oraz kliknięcia w ramach poszczególnych funkcjonalności stron www , daty logowania i rejestracji, dane w zakresie korzystania z poszczególnych usług na naszych stronach WWW.

Reklama banerowa

Dane zebrane podczas wizyty Użytkownika na naszych stronach internetowych wykorzystujemy po to, aby wyświetlać tzw. reklamę banerową (ogłoszenia reklamowe). Reklama ta przeważnie wykorzystuje pliki cookie (ciasteczka) lub piksele. Naszym celem jest opracowanie oferty reklamowej, która będzie atrakcyjna i korzystna dla Użytkownika, dlatego w ramach reklamy banerowej Użytkownik może zobaczyć przede wszystkim produkty, które oglądał już na naszej stronie lub produkty podobne do oglądanych przez niego wcześniej na innych stronach (tzw. retargeting). W ramach reklamy banerowej nie wykorzystujemy danych osobowych, które wskazywałyby bezpośrednio na konkretnego Użytkownika.

  1. Zmiany w Polityce

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w niniejszej polityce, co może wynikać z potrzeby dostosowania do zmian w przepisach prawa czy obowiązujących standardów prywatności, czy też rozszerzenia naszej oferty. W związku z tym o wszelkich zmianach będziemy informować stosownym komunikatem na swoich stronach internetowych.

XII. Prawa autorskie

Wszelkie prawa do Serwisu schaumaplast-organika.pl, w tym do wszelkich jego elementów graficznych, zdjęć oraz układu stron Serwisu oraz jakichkolwiek innych jego elementów są zastrzeżone. oraz wszystkie jego elementy są chronione przepisami prawa, w szczególności ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity Dz.U. z 2017 r., poz. 880, z późn. zm.), ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (tekst jednolity Dz.U z 2018 r., poz. 419) oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 roku o ochronie baz danych (Dz.U z 2001 Nr 128, poz.1402, z późn. zm.).

XIII. Cenniki

Cenniki i inne informacje zawarte na stronach https://schaumaplast-organika.pl/ nie stanowią oferty handlowej. Ze względu na pojawiające się akcje promocyjne możliwe są zmiany cen prezentowanych produktów na stronach i w cennikach.

Art. Nr
Masz pytania? Napisz do nas
×

Masz pytania? Porozmawiaj z nami.

  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
×
Sie möchten unser TempGuard-Produkt testen?




  • Ihr persönliches TempGuard Testpaket:


    Bitte tragen Sie Ihre gewünschte Zieladresse ein, da das Paket auch an einem Samstag zugestellt werden kann.


    Hinweis: Unsere Aktion ist beschränkt, so lange der Vorrat reicht.

  • TempGuard_testpackage








  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
×
Impressum

 

Verantwortlich für den Inhalt:

Schaumaplast GmbH & Co. KG
Haydnallee 40
68799 Reilingen

Telefon +49 (0) 6205 97 74 – 0
Telefax +49 (0) 6205 97 74 – 68

E-Mail: holding@schaumaplast.de

 

Angaben gemäß § 6 TDG (Gesetz über Nutzung von Telediensten)
Geschäftsführer: Bernhard Hauck, Hanns Lichtenberger

Sitz der Gesellschaft ist Reilingen.
Eingetragen beim Registergericht Mannheim HRA 420884.


Komplementär:

Schaumaplast Verwaltungs GmbH
Registergericht Mannheim HRB 420277
Umsatzsteueridentifikationsnummer: DE 144283260


Konzeption & Umsetzung:

millenium Werbeagentur GmbH
Hafenstrasse 86
68159 Mannheim
Telefon +49 (0) 621 128 55 44 – 0
Telefax +49 (0) 621 128 55 44 – 22

E-Mail: info@millenium.de


Copyright

Der gesamte Inhalt dieser Website ist urheberrechtlich geschützt. Das Herunterladen oder Ausdrucken einzelner Seiten und / oder Teilbereiche ist nur insoweit gestattet, als es von dem zur Verfügung gestellten Zweck gedeckt ist. Copyrightvermerke dürfen nicht entfernt oder verändert werden. Jegliche Vervielfältigung, Übermittlung oder Bearbeitung ist außerhalb der engen Grenzen des Urheberrechts ohne vorherige schriftliche Zustimmung des Urhebers untersagt.


Photographie:
Alex Becker www.alexbecker.com

×
Datenschutz

 

 

Wir nehmen den Schutz Ihrer persönlichen Daten sehr ernst und halten uns an das Datenschutzrecht. Die nachfolgende Erklärung gibt Ihnen einen Überblick darüber, welche Art von Daten zu welchem Zweck erhoben werden und in welchem Umfang diese Daten Dritten zugänglich gemacht werden.
In den unvermeidlichen Serverstatistiken werden automatisch solche Daten gespeichert, die Ihr Browser an uns übermittelt. Dies sind:

 

Diese Daten können wir in der Regel nicht bestimmten Personen zuordnen. Eine Zusammenführung dieser Daten mit anderen Datenquellen wird nicht vorgenommen.

Sollten Sie Daten an uns im Zusammenhang mit Anfragen und/oder erteilten Aufträgen senden, so werden diese auch erfasst und gespeichert. Diese Daten werden ohne Ihre ausdrückliche Zustimmung nicht an Dritte weitergegeben.
Auskunftsrecht: Die über Sie gespeicherten Daten werden wir Ihnen im Rahmen der datenschutzrechtlichen Bestimmungen mitteilen.

 

Wir weisen darauf hin, dass die Datenübertragung im Internet (z.B. bei der Kommunikation per E-Mail) Sicherheitslücken aufweisen kann. Ein lückenloser Schutz der Daten vor dem Zugriff durch Dritte ist nicht möglich.
Wenn Sie weitere Fragen zur Behandlung Ihrer Daten haben, senden Sie uns eine Mail oder nehmen Sie Kontakt über das Kontaktformular unserer Homepage auf.

 

Cookies
Die Internetseiten verwenden teilweise so genannte Cookies. Cookies richten auf Ihrem Rechner keinen Schaden an und enthalten keine Viren. Cookies dienen dazu, unser Angebot nutzerfreundlicher, effektiver und sicherer zu machen. Cookies sind kleine Textdateien, die auf Ihrem Rechner abgelegt werden und die Ihr Browser speichert.

 

Die meisten der von uns verwendeten Cookies sind so genannte „Session-Cookies“. Sie werden nach Ende Ihres Besuchs automatisch gelöscht. Andere Cookies bleiben auf Ihrem Endgerät gespeichert, bis Sie diese löschen. Diese Cookies ermöglichen es uns, Ihren Browser beim nächsten Besuch wiederzuerkennen.

 

Sie können Ihren Browser so einstellen, dass Sie über das Setzen von Cookies informiert werden und Cookies nur im Einzelfall erlauben, die Annahme von Cookies für bestimmte Fälle oder generell ausschließen sowie das automatische Löschen der Cookies beim Schließen des Browser aktivieren. Bei der Deaktivierung von Cookies kann die Funktionalität dieser Website eingeschränkt sein.

 

Google Analytics: Datenschutz und Widerspruchsmöglichkeit
Diese Website benutzt Google Analytics, einen Webanalysedienst der Google Inc. („Google“). Google Analytics verwendet sog. „Cookies“, Textdateien, die auf Ihrem Computer gespeichert werden und die eine Analyse der Benutzung der Website durch Sie ermöglichen. Die durch den Cookie erzeugten Informationen über Ihre Benutzung dieser Website werden in der Regel an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gespeichert. Im Falle der Aktivierung der IP-Anonymisierung auf dieser Webseite, wird Ihre IP-Adresse von Google jedoch innerhalb von Mitgliedstaaten der Europäischen Union oder in anderen Vertragsstaaten des Abkommens über den Europäischen Wirtschaftsraum zuvor gekürzt. Nur in Ausnahmefällen wird die volle IP-Adresse an einen Server von Google in den USA übertragen und dort gekürzt. Im Auftrag des Betreibers dieser Website wird Google diese Informationen benutzen, um Ihre Nutzung der Website auszuwerten, um Reports über die Websiteaktivitäten zusammenzustellen und um weitere mit der Websitenutzung und der Internetnutzung verbundene Dienstleistungen gegenüber dem Websitebetreiber zu erbringen.

 

Die im Rahmen von Google Analytics von Ihrem Browser übermittelte IP-Adresse wird nicht mit anderen Daten von Google zusammengeführt. Sie können die Speicherung der Cookies durch eine entsprechende Einstellung Ihrer Browser-Software verhindern; wir weisen Sie jedoch darauf hin, dass Sie in diesem Fall gegebenenfalls nicht sämtliche Funktionen dieser Website vollumfänglich werden nutzen können. Sie können darüber hinaus die Erfassung der durch das Cookie erzeugten und auf Ihre Nutzung der Website bezogenen Daten (inkl. Ihrer IP-Adresse) an Google sowie die Verarbeitung dieser Daten durch Google verhindern, indem sie das unter dem folgenden Link verfügbare Browser-Plugin herunterladen und installieren: Browser-Add-on zur Deaktivierung von Google Analytics

 

Allgemeine Informationen zu Google Analytics und Datenschutz finden Sie im Datenschutz-Center von Google.

Recht auf Information über Ihre persönlichen Daten, Berichtigung, Sperrung bzw. Löschung
Sie haben jederzeit die Möglichkeit, Auskunft zu verlangen über die zu Ihrer Person gespeicherten Daten, über die Herkunft der Daten, über die Empfänger der Daten, über den Zweck der Speicherung sowie über Personen und Stellen, an die wir Ihre personenbezogenen Daten regelmäßig übermitteln. Darüber hinaus haben Sie nach Maßgabe der gesetzlichen Bestimmungen ein Recht auf Berichtigung, Sperrung bzw. Löschung Ihrer Daten.

 

Wenn Sie uns persönliche Daten übermittelt haben und wissen möchten, ob und welche persönlichen Daten über Sie bei uns gespeichert sind, oder wenn Sie Auskünfte zur Verwendung Ihrer Daten oder die Berichtigung/Sperrung/Löschung Ihrer Daten wünschen, wenden Sie sich bitte per E-Mail an das Kunden Info Center der Schaumaplast GmbH & Co. KG unter holding@schaumaplast.de.

 

Widerspruchsrecht
Sie können der Verarbeitung und Nutzung Ihrer personenbezogenen Daten für Zwecke der Werbung sowie der Markt- und Meinungsforschung jederzeit und für die Zukunft gegenüber der Schaumaplast GmbH & Co. KG, z. B. per E-Mail an info@schaumaplast.de, widersprechen.

 

Widerspruch Werbe-Mails

Der Nutzung von im Rahmen der Impressumspflicht veröffentlichten Kontaktdaten zur Übersendung von nicht ausdrücklich angeforderter Werbung und Informationsmaterialien wird hiermit widersprochen. Die Betreiber der Seiten behalten sich ausdrücklich rechtliche Schritte im Falle der unverlangten Zusendung von Werbeinformationen, etwa durch Spam-E-Mails, vor.

 

Änderungen der Datenschutzrichtlinie
Alle zukünftigen Änderungen unserer Datenschutzrichtlinie werden auf dieser Webseite bekannt gegeben. Sie sollten diese daher regelmäßig auf Neuerungen oder Änderungen unserer Datenschutzrichtlinie überprüfen.

 

 

Kontakt
Wenn Sie Fragen, Anmerkungen oder sonstige Anfragen bezüglich dieser Datenschutzrichtlinie haben, kontaktieren Sie uns unter:

 

Schaumaplast GmbH & Co. KG
Haydnallee 40
68799 Reilingen
Telefon: +49 6205 97740
Telefax: +49 6205 977468

E-Mail: holding@schaumaplast.de

×
Haftungsauschluss

 

1. Inhalt des Onlineangebotes
Der Autor übernimmt keinerlei Gewähr für die Aktualität, Korrektheit, Vollständigkeit oder Qualität der bereitgestellten Informationen. Haftungsansprüche gegen den Autor, welche sich auf Schäden materieller oder ideeller Art beziehen, die durch die Nutzung oder Nichtnutzung der dargebotenen Informationen bzw. durch die Nutzung fehlerhafter und unvollständiger Informationen verursacht wurden, sind grundsätzlich ausgeschlossen, sofern seitens des Autors kein nachweislich vorsätzliches oder grob fahrlässiges Verschulden vorliegt.

Alle Angebote sind freibleibend und unverbindlich. Der Autor behält es sich ausdrücklich vor, Teile der Seiten oder das gesamte Angebot ohne gesonderte Ankündigung zu verändern, zu ergänzen, zu löschen oder die Veröffentlichung zeitweise oder endgültig einzustellen.

 

 

2. Verweise und Links
Bei direkten oder indirekten Verweisen auf fremde Webseiten (“Hyperlinks”), die außerhalb des Verantwortungsbereiches des Autors liegen, würde eine Haftungsverpflichtung ausschließlich in dem Fall in Kraft treten, in dem der Autor von den Inhalten Kenntnis hat und es ihm technisch möglich und zumutbar wäre, die Nutzung im Falle rechtswidriger Inhalte zu verhindern.
Der Autor erklärt hiermit ausdrücklich, dass zum Zeitpunkt der Linksetzung keine illegalen Inhalte auf den zu verlinkenden Seiten erkennbar waren. Auf die aktuelle und zukünftige Gestaltung, die Inhalte oder die Urheberschaft der verlinkten/verknüpften Seiten hat der Autor keinerlei Einfluss. Deshalb distanziert er sich hiermit ausdrücklich von allen Inhalten aller verlinkten /verknüpften Seiten, die nach der Linksetzung verändert wurden. Diese Feststellung gilt für alle innerhalb des eigenen Internetangebotes gesetzten Links und Verweise sowie für Fremdeinträge in vom Autor eingerichteten Gästebüchern, Diskussionsforen, Linkverzeichnissen, Mailinglisten und in allen anderen Formen von Datenbanken, auf deren Inhalt externe Schreibzugriffe möglich sind. Für illegale, fehlerhafte oder unvollständige Inhalte und insbesondere für Schäden, die aus der Nutzung oder Nichtnutzung solcherart dargebotener Informationen entstehen, haftet allein der Anbieter der Seite, auf welche verwiesen wurde, nicht derjenige, der über Links auf die jeweilige Veröffentlichung lediglich verweist.

 

 

3. Urheber- und Kennzeichenrecht
Der Autor ist bestrebt, in allen Publikationen die Urheberrechte der verwendeten Bilder, Grafiken, Tondokumente, Videosequenzen und Texte zu beachten, von ihm selbst erstellte Bilder, Grafiken, Tondokumente, Videosequenzen und Texte zu nutzen oder auf lizenzfreie Grafiken, Tondokumente, Videosequenzen und Texte zurückzugreifen.

Alle innerhalb des Internetangebotes genannten und ggf. durch Dritte geschützten Marken- und Warenzeichen unterliegen uneingeschränkt den Bestimmungen des jeweils gültigen Kennzeichenrechts und den Besitzrechten der jeweiligen eingetragenen Eigentümer. Allein aufgrund der bloßen Nennung ist nicht der Schluss zu ziehen, dass Markenzeichen nicht durch Rechte Dritter geschützt sind!
Das Copyright für veröffentlichte, vom Autor selbst erstellte Objekte bleibt allein beim Autor der Seiten. Eine Vervielfältigung oder Verwendung solcher Grafiken, Tondokumente, Videosequenzen und Texte in anderen elektronischen oder gedruckten Publikationen ist ohne ausdrückliche Zustimmung des Autors nicht gestattet.

 

 

4. Rechtswirksamkeit dieses Haftungsausschlusses
Dieser Haftungsausschluss ist als Teil des Internetangebotes zu betrachten, von dem aus auf diese Seite verwiesen wurde. Sofern Teile oder einzelne Formulierungen dieses Textes der geltenden Rechtslage nicht, nicht mehr oder nicht vollständig entsprechen sollten, bleiben die übrigen Teile des Dokumentes in ihrem Inhalt und ihrer Gültigkeit davon unberührt.

×

Skontaktuj się z nami

×
Schaumaplast GmbH & Co. KG

Schaumaplast GmbH & Co. KG

Schaumaplast GmbH & Co. KG

Als Muttergesellschaft koordiniert Schaumaplast GmbH & Co. KG die Unternehmensbereiche der Schaumaplast-Gruppe sowie die strategische Entwicklung. Als familiengeprägtes und zukunftsorientiertes Unternehmen steuern wir aus Reilingen das kontinuierliche und nachhaltige Wachstum der Schaumaplast-Gruppe.

Ansprechpartner & Unternehmensstruktur

Geschäftsleitung

Bernhard Hauck

Bernhard Hauck

Bernhard Hauck
Geschäftsführer

Barbara Nyga-Müller

Barbara Nyga-Müller

Barbara Nyga-Müller
Leiterin Personalwesen Schaumaplast Gruppe
Country Managerin Polen

Markus Hoffmann

Markus Hoffmann

Markus Hoffmann
Vertriebsleiter Schaumaplast Gruppe

Lisa Keppeler

Lisa Keppeler

Lisa Keppeler
Projektmanagerin Vertrieb und Technik

Zentrales Rechnungswesen

Katja Kögler

Katja Kögler

Katja Kögler
Leitung Zentrales Rechnungswesen

Beirat

Prof. Dr. Matthias Rädle
Hochschule Mannheim
Leiter Institut Prozessmesstechnik und innovative Energiesysteme

Werner Guhier
Pepperl + Fuchs GmbH
Kaufmännischer Geschäftsführer

×
Schaumaplast Reilingen GmbH

Schaumaplast Reilingen GmbH

Schaumaplast Reilingen GmbH

Seit 1968 werden am Standort Reilingen Verpackungen und Formteile aus geschäumtem und zugeschnittenem EPS gefertigt. Durch einen ständig wachsenden Kundenkreis wurden in der Vergangenheit erhebliche bauliche Erweiterungen realisiert. Heute entwickeln und produzieren unsere engagierten Mitarbeiter auf einer Fläche von über 16.000 qm kundenbezogene Aufträge.

Ansprechpartner

Ralph Wittemann

Ralph Wittemann

Ralph Wittemann
Ansprechpartner für kaufmännische Belange

E-Mail: reilingen@schaumaplast.de

Thorsten Völlmer

Thorsten Völlmer

Thorsten Völlmer
Ansprechpartner für technische Belange

E-Mail: reilingen@schaumaplast.de

×
Schaumaplast Sachsen GmbH

Schaumaplast Sachsen GmbH

Schaumaplast Sachsen GmbH

Seit 1995 werden am Standort Nossen auf einer Fläche von über 12.000 qm nach neuesten technologischen und ökologischen Gesichtspunkten Verpackungen und Formteile aus EPS entwickelt, produziert und recycelt. Unsere engagierten Mitarbeiter und unsere Innovationseinheit zur Maschinenoptimierung und Neuentwicklung von Produktionsverfahren sorgen kontinuierlich für die Weiterentwicklung und die Realisierung der Kundenwünsche.

Ansprechpartner

Toni Küttner

Toni Küttner

Toni Küttner
Kaufmännischer Leiter
Vertriebsleiter

E-Mail: nossen@schaumaplast.de

Kay Schillig
Technischer Koordinator Schaumaplast Gruppe
Betriebsleiter

E-Mail: nossen@schaumaplast.de

×
Schaumaplast Nossen GmbH

Schaumaplast Nossen GmbH

Schaumaplast Nossen GmbH

Bereits 2003 wurde das Produktsortiment der Schaumplast-Gruppe um den Bereich EPP erweitert und mit der Schaumaplast Nossen GmbH ein eigenständiges EPP-Produktionswerk etabliert. Auf zwischenzeitlich mehr als 12.000 qm werden hier individuelle Formteile für unsere Kunden entwickelt und produziert.

Ansprechpartner

Dirk Werrmann

Dirk Werrmann

Dirk Werrmann
Geschäftsführer

E-Mail: epp@schaumaplast.de

Thomas Comberg
Produktionsleiter

E-Mail: epp@schaumaplast.de

×
Schaumaplast Isolierstoffe GmbH

Schaumaplast Isolierstoffe GmbH

Schaumaplast Isolierstoffe GmbH

Gegründet 1992 mit Sitz in Radebeul produziert Schaumaplast Isolierstoffe GmbH seit 2011 am Standort Nossen. Von der Anfrage über die Auftragsabwicklung bis hin zur Herstellung und Auslieferung der Zuschnitte werden unsere Kunden persönlich und kompetent betreut.

Ansprechpartner

Carsten Wolf

Carsten Wolf

Carsten Wolf
Kaufmännischer Leiter

E-Mail: isolierstoffe@schaumaplast.de

×
Schaumaplast Lüchow GmbH

Schaumaplast Lüchow GmbH

Schaumaplast Lüchow GmbH

An unserem Standort Lüchow produzieren wir auf ca. 10.000 qm Fläche Formteile aus EPS für die Verpackungs- und Automobilindustrie. Als einer der größten deutschen Hersteller von Bastel- und Bindereiartikeln aus Styropor® beliefern wir Kunden in ganz Europa.

Ansprechpartner

Torsten Schulz

Torsten Schulz

Torsten Schulz
Kaufmännischer Leiter

E-Mail: luechow@schaumaplast.de

Sven Lewandowski
Betriebsleiter

E-Mail: luechow@schaumaplast.de

×
Schaumaplast Organika Sp. z o.o.

Schaumaplast Organika Sp. z o.o.

Schaumaplast – Organika Sp. z o.o.

Die Firma Schaumaplast-Organika Sp. z o.o., wurde 1999 durch den Zusammenschluss der Zakłady Chemiczne Organika S.A. und der Schaumaplast GmbH & Co. KG gegründet. Von Łódź aus – dem geografischen Mittelpunkt Polens – beliefern wir den gesamten polnischen Markt mit Verpackungen und Formteilen aus EPS, wobei die Zielsetzung, höchste Qualität und die Zufriedenheit unserer Kunden, auch hier die oberste Priorität besitzt.

Ansprechpartner

Konrad Kołodziejski
Geschäftsführer

E-Mail: biuro@schorg.pl

Elzbieta Klimczak
Ansprechpartner für kaufmännische Belange

E-Mail: biuro@schorg.pl

Wojciech Pawlak
Ansprechpartner für technische Belange

E-Mail: biuro@schorg.pl

×
Schaumaplast Precision Foam Molders L.P.

Schaumaplast Precision Foam Molders L.P.

Schaumaplast Precision Foam Molders L.P.

Seit 1999 beliefern wir aus Phoenix, AZ den amerikanischen Markt mit unserem gesamten Produktsortiment. Im Jahr 2012 konnten wir eine neue Produktionshalle in Betrieb nehmen und produzieren nach den neuesten Standards. Mit dem Know-How der gesamten Schaumaplast Gruppe und den kompetenten und engagierten Mitarbeitern vor Ort, entwickeln und verarbeiten wir in einem dynamischen Umfeld kundenspezifische Produkte.

Ansprechpartner

Gerald Hauck
Ansprechpartner für kaufmännische und technische Belange

E-Mail: phoenix@schaumaplast.de

×

Formularz kontaktowy

×

Zapytaj o nasze produkty.

1 Dane kontaktowe
2 Informacje o produkcie
×

Zapytaj o nasze produkty

  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
×
Bewerbung

Aplikacja online

  • Ziehe Dateien hier her oder
×

Zapytaj o nasze produkty!

×

Zapytaj o nasze produkty!

×

Masz pytania? Porozmawiaj z nami.

  • Dieses Feld dient zur Validierung und sollte nicht verändert werden.
×

Schaumaplast - Organika